معرفی رشته های تحصیلی دانشکده
معرفی رشته های تحصیلی دانشکده
معرفی رشته گرافیک
گرافیک هنری است که توانسته بسیاری از هنرها را به خدمت گرفته و اصیل ترین وظیفه خود را که انتقال پیام است به خوبی به انجام رساند. دانشجویان این رشته در طی دوران تحصیل در زمینه های مبانی هنرهای تجسمی ، طراحی ، پایه و اصول صفحه آرایی ، رنگ شناسی ، مبانی تصویر سازی ، خط در گرافیک ، خوشنویسی ، چاپ دستی ، عکاسی تحصیل می نمایند.
کار طراحی گرافیک، حیطهها و تخصصهای مختلفی دارد :
ارتباط بصری (Visual communication)- مانند طراحی پوستر، طراحی جلد، طراحی نشان (Logo)، طراحی صفحات وب و…
تصویرسازی (Illustration)- مانند تصویرسازی برای کتابهای کودک، کتابهای علمی و آموزشی، تصویرسازی برای نشریات، طراحی نقشه و …
گرافیک محیطی – (Environmental Graphic Design- EGD ) مانند بیلبور، استند، دیزاین نمایشگاهی، دیزاین شهری
، طراحی پیکتوگرام، برندسازی محیطی و…
تعدادی از دروس تخصصی: تکنولوژی وکارگاه گرافیک، کارگاه صفحه آرایی، تصویر سازی، چاپ سیلک واسکرین، طراحی تحلیلی، تکنولوژی وکارگاه بسته بندی، گرافیک محیطی
برخی از زمینه های اشتغال مربوط به رشته:
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در اجرای آثار نقاشی، حجم سازی، چاپ، تصویرسازی، دیوارنگاری و آموزش نقاشی و طراحی، طراحی آگهی و تابلو های تبلیغاتی، طراحی تیتراژ برنامه های تلویزیونی، طراحی نشانه و تمبر و اسکناس، طراحی تیزر (فیلم های تبلیغاتی) طراحی جلد کتاب،نوار وکاتالوگ، تصویرگر،صفحه آرا و طراح پوستر و کار در عکاسی ها و گالری ها انجام فعالیت نمایند.
معرفی رشته فتوگرافیک
در نگاه اول شاید فتوگرافیک شبیه گرافیک به نظر برسد، اما این دو دروس متفاوتی داشته و در حیطه متفاوتی فعالیت می کنند. بسیاری از دانش آموزان این تفاوت را نمی دانند و ممکن است در انتخاب رشته دچار مشکل شوند.
فتوگرافیک، یکی از رشته های جدید فنی و حرفه ای در زیر مجموعه گروه هنر است که در سال تحصیلی 95-96 معرفی شده است. رشته فتوگرافیک حاصل پیوند حرفه گرافیک و عکاسی می باشد و شامل هنر عکاسی و کار بر روی آن به صورت دیجیتالی است.
این رشته که تلفیقی از هنر و صنعت است و یکی از 12 رشته گروه هنر شاخه فنی و حرفه ای بوده که در هنرستان های سراسر کشور به هنرآموزان علاقه مند، آموزش داده می شود.
معرفی رشته حسابداری
تعدادی از دروس تخصصی: کلیات حقوق، کاربرد کامپیوتر در حسابداری، حسابداری صنعتی، حقوق تجارت، اصول تنظیم و کنترل بودجه، اقتصاد خرد، حسابداری شرکتها، حسابداری مالیاتی، حسابداری دولتی، زبان فنی، اقتصاد کلان، روشهای آماری، کارآفرینی و پروژه، روشهای آماری
برخی از زمینه های اشتغال مربوط به رشته:
حسابداری مالی: در کلیه شرکتها و مؤسسات تجاری و غیرانتفاعی.، حسابداری صنعتی: در کلیه واحدهای صنعتی و شرکتهای تولیدی، حسابداری دولتی: در کلیه سازمانها و ادارات دولتی ، حسابداری مالیاتی: در ادارات دارایی، حسابداری بیمه: در مؤسسات بیمه ، حسابداری بانکها: در شعبهها و سرپرستی بانکها ، حسابرسی موسسات مختلف
معرفی رشته کامپیوتر
بی شک یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین رشته های تحصیلی در سراسر جهان، رشته کامپیوتر است که به طراحی و ساخت اجزای مختلف و نیز نرم افزارهای مورد نیاز جهت کار با کامپیوتر میپردازد و از اهمیت بسیاری برخوردار است.
برخی از زمینه های اشتغال مربوط به رشته:
مسئول کارگاه آموزش کامپیوتر، مسئول آرشیو نرم افزاری، برنامه ساز سیستم های کامپیوتری، راهبر سیستمهای کاربردی کامپیوتر ،نصاب و راهبر سایت کامپیوتری، راهبر روندهای کنترل فرایندهای صنعتی، سرپرست راهبری شبکه های محلی کامپیوتری، مسئول کارگاه آموزش کامپیوتر، مسئول آرشیو نرم افزاری، برنامه ساز سیستم های کامپیوتری، سرپرست راهبری شبکه های محلی کامپیوتری
معرفی رشته نقشه کشی معماری
دانشجویان این رشته با انواع دوخت و طراحی لباس ها از جمله دامن ها، لباس زمستانی، لباس ورزشی و لباس زیر آشنا شده و دوخت انواع سوزن دوزی های مناطق مختلف ایران و تزئینات لباس نیز جزء دروس آن ها می باشد که این دانشجویان را آماده برای کار در محیط بیرون می کند. برخی از زمینه های اشتغال مربوط به رشته:
نقشه کش نقشه های اجرایی معماری، نقشه کش معماری داخلی، نقشه کش نقشه های سازه ای، نقشه کش کامپیوتری، کمک پژوهشگر معماری، کنترل کیفیت ساختمان، دفاتر مهندسین مشاور و طراح
مترور، نظارت بر امور زیبایی ساختمان، و ....
معرفی رشته طراحی لباس و طراحی و دوخت
دانشجویان این رشته با انواع دوخت و طراحی لباس ها از جمله دامن ها، لباس زمستانی، لباس ورزشی و لباس زیر آشنا شده و دوخت انواع سوزن دوزی های مناطق مختلف ایران و تزئینات لباس نیز جزء دروس آن ها می باشد که این دانشجویان را آماده برای کار در محیط بیرون می کند. برخی از زمینه های اشتغال مربوط به رشته:
ناظر خط تولید در کارخانجات و تولیدی های پوشاک، سرپرست خط تولید در کارخانجات و تولیدی های پوشاک، برشکار لباس زنان و کودکان در صنایع پوشاک، مربی آموزشگاه های خیاطی وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی، نازک دوز و ضخیم دوز انواع لباسهای زنانه و بچه گانه، طراح الگو و دوخت لباس زنانه و بچه گانه در تولیدی های پوشاک، سرپرست آموزشگاه خیاطی خصوصی و آموزش افراد تحت پوشش، طراح چیدمان کارگاه دوخت
معرفی رشته تربیت بدنی
تربیت بدنی رشته میان رشته ای می باشد که از علوم مختلف برای تقویت و تربیت جسم و روان انسان استفاده می کند. این رشته از یک سو مشتمل بر یکسری رشته های پایه ی پزشکی می باشد تا جایی که فارغ التحصیل آن تا حد یک پزشکیار با جسم انسان آشنا می شود و از سوی دیگر بخشی از دروس این رشته شامل علوم تربیتی است تا دانشجوی این رشته با تنش و واکنش انسانها آشنا شود و بتواند به عنوان یک مربی با ورزشکاران یا دانش آموزان به درستی برخورد کند. و بالاخره یک بعد این رشته شامل علوم ورزشی می شود یعنی دانشجو، علوم ورزشی را به صورت علمی و عملی آموزش می بیند تا بتواند در رشته های مختلف ورزشی مهارت داشته باشد و همچنین توانایی تحقیق در علوم ورزشی را به دست بیاورد.
توانایی های لازم:
دانشجوی این رشته باید از کودکی ورزشکار باشد. چون یکسری از مهارت های پایه ای را مثل ژیمناستیک و یا دومیدانی که نیاز به هماهنگی کامل عصب و عضله دارد، نمی توان در بزرگسالی فراگرفت. در ضمن افرادی که از کودکی اهل ورزش هستند، انگیزه ی بیشتری برای فراگیری مطالب علمی و عملی از خود نشان می دهند. گفتنی است که قد آقایان داوطلب رشته تربیت بدنی باید حداقل 165 سانتی متر و خانم ها 158 سانتی متر باشد (قهرمانان تیم ملی از شرط یاد شده مستثنی هستند) و حداقل دید چشم آنها باید باشد. گفتنی است که این رشته بصورت نیمه متمرکز دانشجو می گیرد. یعنی در یک آزمون عملی مهارت، آمادگی و توانایی جسمی دانشجویان سنجیده می شود.
موقعیت شغلی در ایران:
فارغ التحصیل تربیت بدنی می تواند به عنوان مربی و مسوول ورزش در وزارتخانه ها و بعضی از وزارتخانه ها که بخش تربیت بدنی دارند، فعالیت کند. همچنین می تواند در ساخت وسایل و البسه ورزشی مشاور یک طراح باشد. چون نظرات یک کارشناس ورزشی نقش موثری در بهبود وسایل ورزشی دارد. در کل فارغ التحصیل این رشته اگر فرد فعالی باشد، هیچ وقت بیکار نمی ماند چون می تواند به عنوان مربی در باشگاههای ورزشی آزاد فعالیت کند و یا به عنوان مربی، کارشناس یا مربی بدنسازی جذب سازمان تربیت بدنی شود.